У стародавньому Китаї було таке прокляття: «Щоб тобі жити в часи змін». Ми не вибираємо часи, в які живемо, але ми вибираємо, як ми живемо. Хтось опускає руки і намагається перечекати, а хтось долає труднощі і досягає успіху.


Витрати на телефонний зв'язок складають значну частину у витратах будь-якої компанії. У теперішній час, коли всі прагнуть оптимізувати витрати, актуальним стає питання про зниження витрат на телефонію.


Моральний тиск, який застосовують колекторські компанії відносно позичальника, суперечить усім принципам, які тільки є в нормальному суспільстві. Але ці компанії не повинні порушувати встановлені правила!


Почнемо статтю з улюбленої демагогії про те, що український бізнес має великий потенціал росту, що в ньому сховані величезні конструктивні сили, що ми попереду всієї планети за своїми можливостями і таке інше.


Позасудове стягнення майна, або грошових сум за виконавчим написом нотаріуса, до сьогодні ще не врегулюване належним чином. Якщо дивитись на судову практику, то суди приймають різні рішення за ідентичними справами.


Цілком можливо, що найближчим часом гривня спробує ще раз протестувати на міцність рівень у 30 грн за долар США. І це ще не найгірший прогноз. Загострення конфлікту, економічні та інші чинники цілком можуть штовхнути гривню до нижчих рівнів


Вже протягом багатьох років, а останнім часом як ніколи часто, ми чуємо звідусіль слово «реформа»: пенсійна, судова, податкова, адміністративна, освітня ... Але, що було, є і буде результатом цих реформ? Чи підвищиться після їх реалізації рівень якості життя українців?


Останнім часом ми спостерігаємо коливання курсу національної валюти, і це було б цілком закономірним процесом, якщо б ці коливання були викликані традиційними факторами ринкової економіки. Та це не зовсім так.


Уряд вперше за всю історію прийняття держбюджетів планує затвердити проект Державного бюджету на 2016 рік на неіснуючій податковій базі, так званій «податкової реформі» Мінфіну «все по 20%», яка ще не проголосована у Верховній Раді.


Якщо доходи бюджету зросли на 40%, а соцвиплати лише на 13%, якщо зменшено державний борг і відповідні боргові платежі з бюджету, якщо золотовалютні резерви НБУ зросли на 7 млрд дол, а загальну фінансову допомогу Україна, за словами Байдена, отримала на 25 млрд дол. – то, пане прем’єр-міністре, де всі ці різниці? Де всі гроші?


9 грудня 2015 року Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній за № 1028.


Перша думка - «все, приїхали»! Посадять ... А у мене ж сім'я, діти. Незавершені справи ... Все пропало! Обшук можуть провести не тільки в офісі, на підприємстві, в складі, але і вдома, на дачі, в гаражі. При чому не тільки у вас але і у ваших друзів. знайомих, родичів.


Навесні 2015 року уряд наважився на непростий крок. Підписав з МВФ угоду про програму розширеного співробітництва - EFF, Кабмін зобов'язався поступово скорочувати дефіцит "Нафтогазу" і до 2017 року відійти від держпідтримки монополіста. Запорука успіху - підвищення комунальних тарифів для населення.


новини бізнес компаньйон


Статті


Переселенка із Сум відкрила власну справу в Тернополі
фінансовий аналітик валютних ринків, Бізнес Компаньйон Тернопіль
Олександра Родіна до повномасштабного вторгнення жила в Сумах, організовувала весілля та інші події. З початком війни і обстрілів рідного міста дівчина переїхала в Тернопіль, де наважилася почати нову справу. Жінка відкрила кафе.

Валютний ринок


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Консультації


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Фондовий ринок


Чому не розвивається фондовий ринок України?
керуючий директор інвестиційної групи «УНІВЕР»
За сім років мого життя в Україні яких тільки невтішних епітетів я не чув від українських експертів щодо місцевого фондового ринку – якщо не зневажливих, то в найкращому разі скептичних. І жодного разу ніхто не дав йому позитивної оцінки. Він і справді поки що не заслуговує на неї. Чиновники, звичайно, регулярно рапортують про позитивну динаміку реєстрації нових випусків цінних паперів. Але ці паперові «успіхи» аж ніяк не сприяють тому, щоб він почав відігравати більш-менш значиму роль в економіці.