Наприкінці року ми підбиваємо підсумки зробленого і будуємо плати на наступний рік. Те ж саме роблять і у мерії Тернополя. Однією з ключових новацій наступного року має стати повернення Тернополю його історичного обличчя.


Серед тернополян, особливо в молодіжних колах, нині тільки й розмов: хто скільки заробив і скільки втратив через розкручену фінансову піраміду “Хелікс”. Після арешту “верхівки” піраміди, ошукані вкладники ринули в правоохоронні органи із заявами.


18 років тому саме 20 грудня 1998 року в Україні запрацювало радіо «Українська хвиля» (“Ух-радіо”). “Ух-радіо” — єдина місцева радіостанція, яка залишилась мовити в місті. Всі інші – мережеві радіостанції, які ведуть трансляцію з інших міст.


Ми беремо у людини її кров, спеціально її готуємо і з двадцятьох «кубиків» її ж крові отримуємо приблизно 4 кубики плазми. Тобто, фактично із власної крові людини ми отримуємо стовбурові клітини – фактори росту. І все це вводимо під контролем УЗД.


Тернополянка Галина Саранча вивчає сучасну хвилю української еміграції. Рік працює над докторською дисертацією, яку присвятила цій темі. Перебуває у США, в місті Форт Лі, штат Нью Джерсі. Галина– кандидат історичних наук, докторант кафедри історії


Зазвичай рятують тих, хто у біді, хто потрапив у халепу. Так ось, ми знаходимося саме у такому стані, дуже кепському стані, - хвилинка реалістичного песимізму. Україна – це молода, незалежна та демократична держава, яка має величезний потенціал.


Так звана стабілізація економічної ситуації в Україні відбувається не тому, що щось зробив уряд або Національний банк. Просто в першій половині року ми природно досягли економічного дна, згідно із законом економічного циклу.


Подорожувати з дитиною безпечно, але подбати про цю безпеку мають саме батьки. Так вважає журналіст і ведуча програм TV-4 Марічка Пачковська. Досвід поїздок з малечею поки невеликий. Але кілька її практичних порад стануть у пригоді мандрівним сім’ям


Експерти радять інвесторам в першу чергу підтвердити майнові права на квартиру, їх дійсність та добросовісність набуття. Проте суди, обґрунтовуючи свої рішення останньою практикою Верховного суду України, в своїй більшості відмовляють у визнанні права власності на майнові права на квартири, не завершені будівництвом.


Значну частину справ, що розглядають суди загальної юрисдикції, становлять справи у сфері орендних відносин, зокрема спори щодо визнання договорів оренди недійсними. Попри існування досить широкої законодавчої бази з вказаної категорії спорів, у правозастосовчій діяльності виникає чимало питань.


Наявність полісу обов'язкового страхування не звільняє винуватця ДТП від зобов'язань по відшкодуванню заподіяної ним шкоди в повному обсязі. Така правова позиція, яку нещодавно висловив Верховний Суд України, може кардинально змінити звичне уявлення про використання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСАГО).


Ми любимо свою Україну, захищаємо свій край та оберігаємо наших близьких, вміємо працювати і бачимо свої реальні результати. Нам необхідно сьогодні змінювати всю країну, всю систему влади, а не творити владу для себе. Теж хочеться в новому році подумати про майбутнє наших дітей. У якій країні вони житимуть, кого ми до влади приведемо і що залишимо після себе…


Заступник міністра фінансів Артем Шевальов про майбутнє Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку. Наприкінці минулого року на фінансовому ринку вибухнув скандал. З'ясувалося, що в одній з версій стратегії розвитку держбанків, яку рік розробляло міністерство фінансів міститься положення про зняття гарантій держави для вкладників цих банків. Пізніше Мінфін поспішив спростувати цю інформацію, повідомивши що гарантії поки що залишаться, проте не уточнив в зв'язку з чим і коли їх можуть прибрати.


Представники малого та середнього бізнесу б'ють тривогу. З першого липня цього року набуває чинності нові вимоги податкового законодавства, згідно з якими, приватних підприємців зобов'яжуть встановлювати касові апарати (PPO).


Член Конституційної комісії Руслан Сидорович – адвокат із двадцятирічним стажем. У сфері його професійних інтересів – реформа суду, децентралізація та розширення повноважень адвокатури разом із підняттям професійної відповідальності судових захисників. Народним депутатом у жовтні минулого року Руслан Сидорович став уперше.


Восени минулого року усіх вразила звістка про можливе банкрутство одного з найбільших і ключових для нашого регіону підприємств – «Агрохолдинг Мрія». Однак, компанії вдалося вистояти і стабілізувати ситуацію. І, не дивлячись на труднощі, ми чуємо і позитивні новини агрохолдингу, наприклад, про проведення індексації орендної плати та про збільшення соціальних виплат до рекордних 100 грн. на гектар.


Олег Макогін – керівник Мистецького об’єднання «Коза», ресторатор, організатор культурних подій Тернополя. Народився в смт. Козова, Тернопільського району. Навчався у Тернопільському педагогічному інституті на філологічному факультеті за спеціальністю «Українська мова та література». Проживає у Тернополі.


Відомі експерти, грузинські реформатори кілька днів поспіль проводять у Тернополі «Тиждень реформ». Захід присвячено пам'яті Кахи Бендукідзе - нині покійного міністра економіки в грузинському уряді, котрий з 2004 по 2008 роки був державним міністром Грузії з координації економічних реформ, а потім очолював канцелярію уряду республіки.


новини бізнес компаньйон


Статті


Переселенка із Сум відкрила власну справу в Тернополі
фінансовий аналітик валютних ринків, Бізнес Компаньйон Тернопіль
Олександра Родіна до повномасштабного вторгнення жила в Сумах, організовувала весілля та інші події. З початком війни і обстрілів рідного міста дівчина переїхала в Тернопіль, де наважилася почати нову справу. Жінка відкрила кафе.

Валютний ринок


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Консультації


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Фондовий ринок


Чому не розвивається фондовий ринок України?
керуючий директор інвестиційної групи «УНІВЕР»
За сім років мого життя в Україні яких тільки невтішних епітетів я не чув від українських експертів щодо місцевого фондового ринку – якщо не зневажливих, то в найкращому разі скептичних. І жодного разу ніхто не дав йому позитивної оцінки. Він і справді поки що не заслуговує на неї. Чиновники, звичайно, регулярно рапортують про позитивну динаміку реєстрації нових випусків цінних паперів. Але ці паперові «успіхи» аж ніяк не сприяють тому, щоб він почав відігравати більш-менш значиму роль в економіці.