Ви приходите до нас і я запевняю, вам обов’язково сподобається...


Ще не вщух ажіотаж довкола запровадження такого «покращення» для бізнесу, як перевірки інспекторів із захмарними розмірами штрафних санкцій за порушення законодавства про працю, як новим Законом України про бюджет розмір цих штрафів ще збільшили.


Як нам спершу по приїзді в Португалію було важко, — і не переповісти! Цілими днями «зубрили» мову і лікарську справу, а вечорами бралися за будь-який підробіток, аби заплатити за квартиру та харчі і відправити хоч щось в Україну, де залишили трьох


Є таке прислів'я: “Свита робить короля”. Я переконана, що репутація закладу робить персонал, який у ньому працює. У сфері послуг важливим також є те, аби були задоволені клієнти.


Сімейна справа життя вимагає продовження, щоб наші діти мали над чим працювати та удосконалювати. Тому ми розширюємося, ставимо невеликі задачі, поступово їх вирішуємо, таким чином рухаємося до результатів.


У Тернополі є нестандартний дитячий садок. Його відвідують не лише маленькі діти, а й школярі і дорослі. Креативна студія «Іриска» розвиває багато напрямків. Яких саме і чому нема строгих вікових обмежень, розповідає керівник студії Ірина Мацко.


Якщо ви шукаєте чарівника, який прислухаючись до ваших побажань, з огляду на ваші природні дані та у рамках наявного бюджету, зможе зорієнтувати у виборі відповідного одягу, допоможе створити власний стиль, не дозволить даремно витратити гроші на зов


Як громада допомагає покращувати місто. Що вдалося зробити і чого чекати у майбутньому. Наскільки є потреба у постійному діалозі з громадою. Про це в інтерв’ю із міським головою Тернополя Сергієм Надалом.


За даними Нацбанку, в першій половині листопада гривня зміцнювалася до долара. Проте в третій декаді місяця знову відновився девальваційний тиск. І, виходячи із закладених показників курсу в проекті Державного бюджету на 2018 рік -- 30,1 гривні за до


У розпал найважливішого для аграріїв і селян періоду – жнив і видачі орендної плати – ми вирішили поспілкуватися з генеральним директором Агрохолдингу «Мрія» Саймоном Чернявським. Британець з українським корінням очолив компанію у лютому 2015 року, п


За плечима 23-річної Марії Старчак вже понад сім показів одягу та білизни і численні дизайнерські конкурси. Починала Марія з власної колекції одягу, але з часом зупинилася на пошитті білизни. Зараз львів’янка активно розвиває свій бренд та спонукає ж


Громадська організація “Polskie Forum Migracijne” щотижня надає індивідуальні консультації з питань, присвячених легалізації перебування у Польщі.


Професорсько-викладацький колектив і молодь юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету відвідали культурну столицю Республіки Польща – місто Краків.


Судді, на перший погляд, здаються закритими від суспільства. З одного боку, таку позицію можна зрозуміти. Адже чим більше підпускаєш до себе оточуючих, тим важче потім судити їх по-справедливості. Та нам усе ж вдалося поспілкуватися з суддею, котрий,


Починаючи із 2014 року знижується вік українських заробітчан у Польщі, але одночасно зростає їх освіта. Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на дослідження, підготовленого Нацбанком Польщі разом із Варшавським університетом.


Доля українського емігранта сповнена пригод, авантюризму, подеколи фаталізму, а також міксу всіх можливих емоцій. Комусь легко, комусь – важко, а комусь вдається тримати рівновагу та не впадати у відчай.



З 1 серпня змінились деякі правила подачі і отримання документів у справах дозволів на перебування. Про це повідомляється на сторінці Мазовєцкього уряду воєводського.


новини бізнес компаньйон


Статті


Переселенка із Сум відкрила власну справу в Тернополі
фінансовий аналітик валютних ринків, Бізнес Компаньйон Тернопіль
Олександра Родіна до повномасштабного вторгнення жила в Сумах, організовувала весілля та інші події. З початком війни і обстрілів рідного міста дівчина переїхала в Тернопіль, де наважилася почати нову справу. Жінка відкрила кафе.

Валютний ринок


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Консультації


Курс гривні прогнозувати неможливо
економіст, політолог, голова Комітету економістів України
Фінансовий ринок позитивно відреагував на заяву глави НБУ Валерії Гонтарєвої про відставку. А те, що перший зам Гонтарєвої, Яків Смолій, виконуватиме обов'язки глави НБУ до призначення нового голови НБУ, може привести до падіння гривни на тлі негатив

Фондовий ринок


Чому не розвивається фондовий ринок України?
керуючий директор інвестиційної групи «УНІВЕР»
За сім років мого життя в Україні яких тільки невтішних епітетів я не чув від українських експертів щодо місцевого фондового ринку – якщо не зневажливих, то в найкращому разі скептичних. І жодного разу ніхто не дав йому позитивної оцінки. Він і справді поки що не заслуговує на неї. Чиновники, звичайно, регулярно рапортують про позитивну динаміку реєстрації нових випусків цінних паперів. Але ці паперові «успіхи» аж ніяк не сприяють тому, щоб він почав відігравати більш-менш значиму роль в економіці.