Скільки коштує для тернополянок задоволення ручної роботи?

Фото з мережі Інтернет

За плечима 23-річної Марії Старчак вже понад сім показів одягу та білизни і численні дизайнерські конкурси. Починала Марія з власної колекції одягу, але з часом зупинилася на пошитті білизни. Зараз львів’янка активно розвиває свій бренд та спонукає жінок поглянути на звичну річ гардеробу по-новому. Про прибутки, клієнтів та переваги білизни ручної роботи Марія розповіла журналістці.

 

Майстриня доводить, що білизну можна підібрати до будь-якої фігури.

Дизайнер Марія Старчак (на фото в центрі)

 

— Я завжди любила красиві речі. Ще коли була дитиною і бачила звичайну жіночу білизну, то уявляла її іншою. Я свідомо обрала свою майбутню професію, хоча батьки наполягали на музичній освіті. Закінчила Львівський коледж індустрії моди і вступила у Київський університет технології та дизайну, — розповідає Марія Старчак.

 

— Яким був перший комплект вашої авторської білизни?

 

— Першою моєю колекцією був одяг, але «родзинкою» показу стала мереживна білизна. Це і був мій перший комплект. Тоді  ще не знала, що стану дизайнером білизни, і шила повноцінні колекції, але найбільше задоволення отримувала від пошиття цього елемента одягу.

 

— Де купуєте тканину? Адже не в кожному магазині можна купити таке   делікатне мереживо.

 

— Пошуки мережива — найскладніший етап роботи. Також важливо підібрати ідеальну фурнітуру, яка не псувала б естетичного вигляду білизни, а навпаки — підкреслювала його. За увесь час, який присвятила пошиттю білизни, вже можу з заплющеними очима, на дотик, визначити якість мережива. Дещо купую у  львівських магазинах, чого немає у нас, замовляю через Інтернет.

 

— Скільки часу йде на комплект?

 

— Залежить від складності  моделі. Якщо ескіз намалювала  сама, тоді простіше, а коли виконувати роботу доводиться за малюнком когось із клієнтів, потрібно уважно вивчати кожну деталь, аби з точністю відтворити усі побажання. На найпростіший комплект може йти 3−5 годин часу. Найскладніший – 8−10 годин.

 

Усі комплекти виготовляють за індивідуальними мірками, враховуючи усі побажання замовниці.
Усі комплекти виготовляють за індивідуальними мірками, враховуючи усі побажання замовниці.

 

— Звідки берете ідеї, дизайн?

 

— В індустрії моди недостатньо просто добре шити. Тенденції дуже швидкоплинні, пропустиш зміни –  будеш на крок позаду.

 

Відстежую світові тенденції моди, зокрема дизайнерський світ білизни. Але авторське бачення дизайнера білизни завжди визначає почерк, і це дозволяє триматись на плаву на цьому конкурентному ринку.

 

 Коли мені на думку спадає якась ідея – відразу роблю ескіз. Часто мої клієнти мають певне уявлення, але пояснити його чи намалювати не можуть, тоді розпочинається «розминка» власної уяви  — іноді в обговореннях народжуються цікаві авторські моделі.

 

— Скільки коштує комплект?

 

— Це залежить від якості мережива. Можна підібрати комплект від 350 до 1000 грн. Моя мета – переконати жінок з різною комплекцією та соціальним рівнем, що носити красиву та сексуальну білизну потрібно завжди, адже це перший крок до самоповаги, до того ж вона може, і навіть повинна бути зручною та доступною.

 

 

— Які переваги такої білизни?

 

— Кожен комплект створюється за індивідуальними  мірками, які можна проводити дистанційно, за моєю інструкцією. Таким чином я точно знаю,  як підкреслити усі плюси та приховати недоліки жіночої фігури. Вже цієї осені відбудеться  мій показ колекції мереживної білизни, особливістю якого стануть моделі різної комплекції.

 

— Траплялося, що хлопець замовляв комплект дівчині?

 

— Одного разу мені написав клієнт з Києва, який хотів зробити сюрприз своїй дівчині, проте можливості зняти мірки у нього не було, адже замовлення виконувалось у короткі терміни та трималося у таємниці. Нам вдалося пошити два різні комплекти, які ідеально підійшли його коханій. Вразило те, яким відповідальним може бути закоханий чоловік.

 

Періодично  проводжу майстер-класи, де вчу людей шити білизну власноруч. На один із таких майстер-класів зареєструвався хлопець, який  шив для своєї дівчини мереживне бра. За три години майстер-класу  пошив ідеальну білизну нарівні з жінками-учасницями.

Фото з архіву Марії Старчак


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ