Оксана Коваленко знає, як «свита робить короля»

Фото з мережі Інтернет

Секретами успіху у бізнесі сьогодні говоримо з власницею салону краси “Ексклюзив” Оксаною Коваленко.

 

— Як потрапили в цей бізнес?

— Я з цим бізнесом знайома ще з дитинства — моя мама керувала перукарнею, отож всю кухню я бачила із середини. Врешті, мені завжди це подобалося. Попри те, що я здобула вищу економічну освіту, душа до того не лежала. Якось я таки наважилася реалізувати свою мрію і два роки тому відкрила цей салон. І не шкодувала відтоді ні на хвилину, що прийняла таке рішення, — я люблю свою роботу, мені подобається дарувати людям красу і гарний настрій.

 

— Як боретеся із конкурентами?

— Є таке прислів'я: “Свита робить короля”. Я переконана, що репутація закладу робить персонал, який у ньому працює. У сфері послуг важливим також є те, аби були задоволені клієнти. Вони є найкращим доказом нашої професійності. А от для того, аби у салоні надавати справді якісні послуги нашим клієнтам, працівники постійно відвідують різні тренінги і курси. Переконана, що на навчанні персоналу економити не можна. Кожна копійка, вкладена у це, повернеться у бізнесі сторицею.

 

— Як відбирали персонал і які вимоги до нього?

— При відборі персоналу користувалася, мабуть, жіночою інтуїцією. Тобто, яке враження на мене справляла та чи інша претендентка. І, як бачу, не помилилася. Усі дівчата, які працюють у нашому салоні, тут з дня відкриття. І взагалі, я вважаю, що працівник салону краси повинен бути інтелігентним, вихованим, ввічливим, толерантним і водночас справді високопрофесійним фахівцем.

 

— Якими послугами свого салону користуєтеся самі?

— Практично усіма. Щойно є час і можливість, звертаюся до послуг масажиста. Дуже люблю релаксуючий масаж. У косметолога регулярно роблю процедури з косметичного омолодження та релаксації. Врешті жінка має бути довершеною у всьому, тому я є також частим клієнтом і у манікюрниці, і у візажиста...

 

— Бізнес у сфері краси зобов'язує?

— Звісно, адже я є своєрідним обличчям свого бізнесу. Однак для мене це не складно. Я вважаю, що кожна жінка повинна керуватися правилом: “Треба себе любити”. І тоді вона буде завжди виглядати гарно.

 

— У чому, на вашу думку, тоді секрет успішної роботи компанії на місцевому ринку?

— Я вважаю, що потрібно намагатися постійно рости, самовдосконалюватися і вчитися. Тільки так можна рухатися вперед і досягати успіху.  

 

Погляд зблизька

За знаком зодіаку — Телець.

Заміжня, виховує сина та доньку

Має вищу освіту — закінчила Тернопільську академію народного господарства, економіка підприємництва.

Улюблений колір — білий і рожевий.

Полюбляє подорожувати за кордоном. Розповідає, що об'їздила майже усю Європу та деякі азіатські країни.

Більшість літератури, яку читає, має професійно спрямований характер. Однак полюбляє іноді побалувати себе ліричною книжкою. Втім, каже, що любить читати усе, окрім детективів.

Життєве кредо — не зупинятися на досягнутому.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ