Українців через суд змушують платити податок за давно куплені квартири: хто зобов'язаний

Фото з мережі Інтернет

Українців через суд зобов’язують сплатити податки за свої квартири. Розмір податку 2024-го становить 100,5 грн (платити потрібно за кожен квадрат площі, що перевищує 60 квадратів для квартири та 120 для будинку). Ті, хто не заплатить добровільно, будуть змушені це зробити через суд.

У реєстрі судових рішень можна знайти сотні рішень про примусове стягнення податкового боргу. Наприклад, 25 грудня Чернівецький окружний адміністративний суд ухвалив рішення зобов'язати місцевого жителя заплатити податковій 23,3 тис. грн. У матеріалах справи йдеться про те, що податковим органом надсилалась податкова вимога про сплату податкового боргу, однак заборгованість у добровільному порядку сплачена не була.

Тепер у податкової є рішення суду і вона може звернутись у виконавчу службу. У боржника можуть арештувати банківські рахунки до того моменту, поки він не заплатить податки.

У деяких випадках через суд можна скасувати податкову вимогу. Наприклад, Полтавський окружний адміністративний суд скасував податкову вимогу №0000847-1307-1631 на 18,9 тис. грн. З полтавчанина податкова намагалась отримати таку суму у вигляді податку за телятник площею 632,9 квадрата. Але суд зайняв сторону позивача.

 

"Податок можуть не платити українці, нерухомість яких розташована на окупованій території чи в зоні бойових дій. Якщо маєте сумніви, чи треба платити, якщо не надійшла квитанція, зверніться в податкову за місцем своєї реєстрації та зможете отримати більш детальну консультацію", – розповідають OBOZ.UA на гарячій лінії податкової.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ