Чи перерахують розмір субсидій українцям у 2024 році: опубліковано документ

Фото з мережі Інтернет

В Україні уряд наразі не розглядає питання внесення змін до порядку нарахування житлових субсидій у 2024 році.

Тож поки розмір допомоги родинам залишається на тому ж рівні, що й цього року.

 
 

Про це заявили в Міністерстві соціальної політики України у відповідь на офіційний запит. У листопаді поточного року (опалювальний сезон 2023/2024 років) близько 1,7 млн домогосподарств нараховано субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

Середній розмір субсидії становив 1 412,22 грн. У Мінсоцполітики нагадали про експериментальний проєкт щодо надання додаткової підтримки населенню на придбання твердого пічного побутового палива.

Щодо цього проєкту, то міністерство має подати до 1 липня 2024 року Кабміну звіт про результати його реалізації та пропозиції щодо вдосконалення законодавства у сфері надання пільг і житлових субсидій на його придбання.

Субсидія призначається, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу родини до завершення воєнного стану та протягом одного місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалювальний сезон становить у середньому від 350 до 400 грн.

Кого з українців можуть залишити без субсидії?

Частина українців може втратити житлову субсидію. Це може статися у разі заборгованості, яка виникла протягом трьох місяців та перевищує 680 грн.

"Якщо заборгованість виникла протягом трьох місяців, перевищує 680 грн і не є погашеною", – зазначила директорка департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко. У цьому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію до того часу, поки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ