Тернопільський апеляційний суд став на захист рейдерства?

Фото з мережі Інтернет

Тяганина з земельною ділянкою Юрія Кривоуса, яку він отримав у сервітутне користування для ведення господарської діяльності, знову заходить у глухий кут.  Вже третій рік підприємець намагається відстояти своє право тимчасового користування землею, але на цій ділянці припаркував дві автівки одіозний підприємець Борис Рубленик.

 

Три роки тому, коли почалося це безглузде протистояння, підприємцю Кривоусу здавалось, що це комічна ситуація, яка вирішиться за кілька днів, адже у нього є всі дозвільні документи. Проте, пан Юрій не врахував, що окрім здорового глузду та закону, в Тернополі є ще інший вимір справедливості — «прихвати» сімейки Рублеників та своєрідний підхід до захисту цієї справедливості з боку правоохоронців, прокуратури та судів.

 

Маючи усі необхідні дозволи, Юрій Кривоус вирішив скористатись своїм правом на ведення господарської діяльності, але тут якраз і почались циркові вистави у виконанні Бориса Рубленика та «правоохоронців». В той час, коли одіозний Рубленик влаштовував показові вистави зі стрибками по будматеріалах і перерубуванням електроподовжувачів, поліція регулярно приїжджала і забирала в Юрія Кривоуса черговий пакет дозвільної документації… В пана Рубленика документів, чомусь, не вимагали, а вірили на слово, що в нього вони є… І так тривало майже два роки…

 

Очевидним був лише один момент — бізнесмен Борис Рубленик вирішив захопити цю ділянку для своїх комерційних цілей. Завдяки пильному контролю громадськості, журналістів та Громадського руху, про що ми неодноразово писали, зрештою змогли добитись порушення кримінального провадження за фактом перешкоджання Юрію Кривоусу розпочати господарську діяльність.

 

Першою перемогою здорового глузду був суд першої інстанції (за головування судді Братасюка), який тривав понад 2,5 роки. За цей час підприємець Кривоус мав можливість спостерігати і закриття кримінальних проваджень, і зміну суддів, і замовлені Рублеником акти про штрафи від Держгеокадастру  тощо…

 

В результаті, суд таки прийняв законне рішення у цій справі, яке закріпило право за Юрієм Кривоусом користування земельною ділянкою і начебто з’явилась законна підстава вилучити транспортні засоби Рублеників з цієї земельної ділянки.

 

Проте, не все так склалось, як гадалось. До слова, на останнє судове засідання Рубленики так і не з’явились.

 

І тепер стало зрозуміло чому:

1. За позовом Бориса Рубленика Тернопільський апеляційний суд поновлює строки на апеляційне оскарження рішення суду про те, що сімейка Рублеників таки мають прибрати свої авто з ділянки Юрія Кривоуса. Причиною такого рішення стастала заява тих самих Рублеників, що вони не можуть відвідувати суди…

 

2. Апеляційний суд перекваліфіковує, з незрозумілих причин, справу Юрія Кривоуса на спрощене позовне провадження. Хоча, як можна перекваліфікувати суспільно-резонансну справу на спрощене провадження, коли громадськість вже 3 рік поспіль слідкує за процесом. Зрештою, давайте не забувати про Юрія Кривоуса, який вже три роки справно платить оренду в міський бюджет за те, чим не користується, не кажучи вже про втрачену вигоду за весь цей час.

 

3. Апеляційний суд приймає рішення провести закрите засідання, без залучення сторін… Відповідно, Юрій Кривоус не зможуть себе захистити належним чином і відстояти свої права.

 

А тепер давайте вчергове звернемось до здорового глузду:

 

1. Апеляційний суд свідомо перекваліфікував цю справу у спрощену, щоб Юрій Кривоус, після їх рішення, не зміг більше оскаржити його ні в якому суді будь-якої інстанції.

 

2. Про саме рішення суду підприємець дізнається лише через офіційний сайт суду.

 

Нічого дивного в цьому нема?

 

Тобто, 3 роки боротьби Юрія Кривоуса та Громадського руху, який разом з підприємцем боровся зі свавіллям системи, скеровував процес у законне русло — все це може бути похованим знову у наших судах, які вже і так встигли прославитись на цілу країну своїми вироками та одіозними суддями.

 

Але підприємець разом з Громадським рухом протидії рейдерським захопленням, бездіяльності органів державної влади і місцевого самоврядування таки звернулись в Тернопільський апеляційний суд з клопотанням провести судове засідання відкритим, надати можливість Кривоусу Юрію можливість відстояти своє право на законно надану йому земельну ділянку.

 

Голова Громадського руху Ружена Волянська звернула увагу на те, що дана справа є резонансною, громадськість має застереження щодо об’єктивного прийняття рішення колегією суддів в рамках закритого судового процесу. А також, наголосила на необхідності суду забезпечити прозорість процесу, на якому всі сторони зможуть надати докази та захистити свої права.

 

«Ми з Громадським рухом не збираємось сидіти, склавши руки. Ми не дозволимо чинити беззаконня руками суддів! На даний час очікуємо на рішення Тернопільського апеляційного суду і приймемо рішення як діяти далі..»,- наголосила в інтерв’ю Ружена Волянська.

 

 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ