Що робити власникам єврономерів після закінчення терміну розмитнення?

Фото з мережі Інтернет

Власники авто на єврономерах, які не оформлять реєстрацію до 24 травня, повинні будуть продати машину на запчастини або вивезти транспорт за межі України. Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Верланов, пише Ліга.net.

 

"Ми бачимо дві опції. Це вивезення автомобілів за межі території України. Другий варіант - фактично продаж цих автомобілів на запчастини", - пояснив він.

 

Верланов додав, що було прийнято рішення не продовжувати пільговий період розмитнення евроблях, який закінчується 22 лютого.

 

У свою чергу, заступник голови Державної фіскальної служби Віктор Кривицький уточнив, що після завершення відведеного законом періоду на розмитнення адміністративний штраф для власників авто на єврономерах складе 170 тисяч грн. При цьому він підкреслив, що даний штраф оформляє митниця.

 

Розмір штрафів, які буде виписувати поліція, складе від 8,5 до 17 тисяч грн.

 

 

Нагадаємо, в листопаді 2018 року набули чинності кілька законів, які передбачають пільговий період для легалізації автомобілів на іноземних номерах і регламентують адміністративну відповідальність за порушення термінів розмитнення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання законами чинності.

 

22 лютого закінчується пільговий період оформлення авто на єврономерах. Власники могли оплатити тільки 50% акцизного податку для митного оформлення авто з іноземною реєстрацією.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ