«Євробляхерам»: або 170 000 гривень, або авто відберуть

Фото з мережі Інтернет

В Україні з кінця травня 2019 року штрафні санкції, які будуть застосовуватися до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тис. гривень. В окремих випадках авто можуть навіть конфіскувати.

 

Таку інформацію оприлюднила прес-служба головного управління Державної фіскальної служби в Донецькій області. Зазначається, що покарання загрожує не тільки власникам, але й водіям таких авто.

 

"Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автомобілі на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує. До того ж, із кінця травня цього року штрафні санкції, які будуть застосовуватися, зростуть до 170 тис. грн, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто", — зазначили в прес-службі.

Водночас у ДФС нагадали, що набули чинності закони про зміни в Податковий та Митний кодекси України в частині щодо оподаткування та розмитненні авто на єврономерах.

 

Однією з норм передбачене звільнення від відповідальності за порушення митних правил тих осіб, які ввезли такі авто в період із 1 січня 2015 року до 24 листопада 2018 року і порушили норми митного законодавства України, проте звернулися в митницю для їхньої легалізації в термін до кінця травня 2019 року.

 

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів із європейською реєстрацією в Україні.

  • Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його об'єму. Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно €50 і €100. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно €75 і €150.

  • Уже з травня 2019 року правоохоронці будуть застосовувати жорсткі фінансові санкції, аж до конфіскації транспортного засобу до водіїв за порушення митних режимів "транзит" і "тимчасове ввезення"

  • Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України. Власники авто на єврономерах не згодні з низкою положень цих законів, через що в багатьох регіонах України відбувалися акції протесту.

  • Згідно з даними Державної фіскальної служби, в Україну у режимі тимчасового ввезення потрапили 2,7 млн автомобілів. Кількість авто, завезених у режимі "транзит" і тих, які фактично перебувають в Україні з порушенням термінів, досягла 110,4 тис., а в режимі "тимчасового ввезення" з порушенням термінів — 207,4 тис.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ