У Кабміні пояснили, що чекає на українців без права на пенсію

Фото з мережі Інтернет

В Україні громадянин не зможе розраховувати на виплату пенсій від держави, якщо не набере мінімальний страховий стаж.

 

"Якщо людина не працює, то вона залишиться без пенсії. Що таке пенсія? Це не те, що дарується державами. Пенсія - це те, що зароблено людиною. У нас мінімальний страховий стаж, який дає право на пенсію, - 15 років. І це залишається незмінним", - повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір в інтерв'ю "Сегодня". За його словами, розмір виплат також буде залежати від рівня стажу.

 

"Зрозуміло, що якщо одна людина пропрацювала 15 років, а інша - 35 років, то у них повинна бути різна пенсія. І зрозуміло, що, якщо людина платила більше внесків, вона повинна отримувати більшу пенсію. Саме на цьому побудована пенсійна реформа. Так що нелегальна зайнятість негативно впливає на майбутнє людини", - заявив Шамбір.

 

При цьому заммінстра зазначив, що держава не залишить людину без засобів до існування. "Крім пенсії у нас передбачена державна соціальна допомога, і, якщо людина не має мінімального страхового стажу, то для неї передбачається соціальна допомога після досягнення 65 років. Державна соціальна допомога призначається в розмірі прожиткового мінімуму. Прожитковий мінімум зараз - 1373 гривні", - резюмував Шамбір.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ