Повчилася в Італії, а тепер полікує у нас

Фото з мережі Інтернет

Науковець кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Олена Бідованець стажувалася  на базі Університету Перуджі (Італія).

 

Кошти на стажування виділила Європейська виконавча агенція з питань освіти, аудіовізуальної продукції та культури (EACEA) з метою реалізації проекту Erasmus Mundus MEDEA.

 

Università degli Studi di Perugia є одним з перших вільних університетів в Італії. Заснований на підставі булли Папи Климента V у 1308 році. За часів Бартоло да Сассоферрато університет користувався настільки високою репутацією, що говорили, що на небі є три світила: Болонья, Париж і Перуджа. У 1477-1480 рр. професором університету був математик, один з основоположників сучасних принципів бухгалтерії, Лука Пачолі.

 

 

Сьогодні в університеті діє 16 факультетів, 12 дослідних центрів. Тут навчається майже 28000 студентів. Серед дослідницьких центрів варто згадати Центр інноваційних наноматеріалів для застосування у хімії, фізиці та біомедицині.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ