Особливості складання ПН, РК та їх реєстрація в ЄРПН: законодавчі зміни

Фото з мережі Інтернет

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що Державна податкова служба України у зв’язку із виданням наказу Міністерства фінансів України від 09.08.2024 № 400 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 400) інформує про окремі особливості складання податкової накладної (далі – ПН), розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (далі – РК) та їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

Починаючи з 01.10.2024, ПН та РК реєструються в ЄРПН виключно за формами, що викладені у новій редакції Наказом № 400, включаючи і ті ПН та РК, дата складання яких припадає на період до 01.10.2024 року.

ДПС звертає увагу, що для операцій з постачання товарів, які здійснюватимуться в межах режиму експортного забезпечення, та для інших операцій з постачання товарів/послуг, порядок визначає різні особливості складання, в зв’язку з чим ДПС розроблено окремі коди електронних форм ПН та РК.

Більш детально про це та про зміни в заголовній та в табличній частині ПН/РК йдеться у листі ДПС України від 27.09.2024 №26926/7/99-00-21-03-02-07.

Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС
у Тернопільській області

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ