Українські військові можуть отримати шість видів доплат - розʼяснення Міноборони

Фото з мережі Інтернет

Для українських військовослужбовців передбачено шість видів додаткової винагороди. Сума виплат залежить від того, які завдання виконує військовий, яку посаду він обіймає та де саме він перебуває.

Ці додаткові виплати є щомісячними і обчислюються пропорційно часу виконання бойових завдань. Детальніше про кожну з доплат "Укрінформу" розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Додаткова винагорода у розмірі 100 тисяч гривень

Її виплачують військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях, або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення, зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території.

Також така виплата зберігається для сімей полонених, зниклих безвісти та на час лікування після отримання поранень, травм, контузій пов’язаних із захистом Батьківщини.

Додаткова винагорода у розмірі 50 тисяч гривень

Вона виплачується тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ або штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ. При цьому це можливо поза районами ведення бойових дій, якщо такий пункт здійснює оперативне управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії на лінії бойового зіткнення на відстані виконання бойових завдань підрозділу першого ешелону оборони або наступу до батальйону включно.

Перелік таких органів військового управління затверджується головнокомандувачем Збройних сил України або начальником Генерального штабу.

Додаткова винагорода у розмірі 30 тисяч гривень

На період дії воєнного стану ця винагорода виплачується військовослужбовцям, які виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами. Це стосується військовослужбовців, які діють у складі угруповань військ Сил оборони держави, резерву головнокомандувача Збройних сил України, Сил оборони держави, розгорнутих пунктів управління генерального штабу Збройних Сил України, які здійснюють управління діючими угрупованнями військ.

На виплату можуть розраховувати також військові, які виконують завдання з протиповітряного прикриття та наземної оборони об’єктів критичної інфраструктури згідно з бойовими розпорядженнями; зі всебічного забезпечення діючих угруповань військ Сил оборони держави безпосередньо в районах ведення бойових дій згідно з бойовими логістичними розпорядженнями.

"При цьому, додаткова винагорода виплачується в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових завдань. Тобто якщо військовослужбовець пробув десять днів "на нулі", то він отримає третину від 100 тисяч", – сказала заступниця міністра.

Додаткова винагорода військовим у розмірі 70 тисяч гривень

Цю виплату нещодавно затвердив Кабінет Міністрів. Вона не є заміною 100 тисяч "бойових", а додатковою виплатою для тих, хто перебуває на передовій. Їх отримують військовослужбовці Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, ГУР, Держприкордонслужби, Служби спецзв’язку, Державної спеціальної служби транспорту, а також поліцейські.

Ця виплата передбачена для тих, хто безпосередньо перебуває на лінії зіткнення з ворогом. Отримувати її зможуть ті, хто виконує бойові чи спеціальні завдання в першому ешелоні оборони, або наступу на відстані до ротного опорного пункту включно. Також на неї можуть розраховувати ті, хто виконує бойові завдання між позиціями Сил оборони України та агресора, на окупованих Росією територіях, а також на території ворога.

"Є нюанс: "бойові" виплачуються щомісяця, а сума виплати залежить від кількості днів, під час яких виконувалися завдання, тож щодо виплати 70 тисяч формулювання в постанові Кабміну інше: "за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань". Тобто до конкретного місяця ця виплата не прив’язана, а виплачувати її мають тоді, коли буде сумарно 30 днів виконання завдань", – пояснила Калмикова.

Доплата від 15 до 30 тисяч гривень

Така додаткова винагорода передбачена для інструкторів у навчальних військових частинах.

Доплата у розмірі 2350 гривень

Таку суму в Україні щомісяця виплачують курсантам військових вишів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ