Ще один удар: Польща готує нові торговельні обмеження для України

Фото з мережі Інтернет

Влада Польщі розраховує, що з 1 квітня буде зупинено транзит української агропродукції через територію країни. Також завершуються переговори щодо ліцензування аграрного експорту з України, що дозволить запровадити нові обмеження на ввезення українських продуктів до Польщі.

Про це повідомив міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман, який активно підтримує страйкуючих польських фермерів. "Ми сподіваємося – оскільки говорили про це з українською стороною – що транзит, насамперед кукурудзи та пшениці, з 1 квітня практично припиниться", – сказав Гетман в ефірі Radio Lublin.

Щодо обмежень на ввезення, то зараз на територію Польщі заборонено експортувати українські ріпак, кукурудзу, пшеницю та соняшник. Нові обмеження у вигляді ліцензування планують запровадити ще для низки продуктів, включаючи цукор, яйця та м'ясо птиці та фрукти, особливо яблука. 

За словами Гетьмана, переговори про обмеження мають закінчитись до 31 березня. "Ми дуже просунулися в переговорах з Україною щодо системи ліцензування... Сподіваюся, що ці переговори продовжаться цього тижня і будуть йти до завершення", – наголосив Гетьман.

 

Він також уточнив, що за останні місяці влада змогла задовольнити й інші вимоги протестувальників. Зокрема, це призначення субсидій агровиробникам та пом'якшення правил "Зеленого курсу" ЄС.

 
 
 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ