Франція таємно підтримала Польщу і хоче ввести.. нове обмеження щодо торгівлі з Україною?

Фото з мережі Інтернет

Франція таємно домовилась з Польщею про підтримку обмеження імпорту сільськогосподарської продукції з України. Через такі обмеження Україна може втратити близько 1,2 млрд євро доходів. Про це з посиланням на джерела серед дипломатів повідомляє POLITICO.

Президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск зустрілися під час саміту Веймарського трикутника в Берліні, де виступили із закликом підтримати Україну. Тим не менш, два лідери також уклали угоду про узгодження відносин між Парижем і Варшавою, заявили дипломати.

 

Зміна в правилах щодо імпорту, на якій наполягає Польща і яку підтримала Франція, коштуватиме Україні 1,2 мільярда євро доходів від торгівлі, згідно з оцінками Єврокомісії, на які посилаються два дипломати. "Це величезне скорочення для країни, яка потребує всієї допомоги, яку вона може отримати", - сказав один із дипломатів.

"Держави-члени, які демонструють свою підтримку Україні, також завдають найбільшої шкоди країні", - пояснив він. Ця суперечка, якщо її не вирішити швидко, може затьмарити саміт лідерів ЄС у Брюсселі. Нещодавно європейські законодавці проголосували за введення низки обмежень на пропозицію Єврокомісії продовжити безмитний імпорт для України на рік. Ці поправки змусили три гілки ЄС – Раду, Європарламент і Єврокомісію – знову сісти за стіл переговорів для пошуку компромісу.

Після пленарного голосування в парламенті більшість країн ЄС, схоже, були готові дотримуватися своєї позиції на міжінституційних переговорах і змусити парламент погодитися з їхнім рішенням прийняти продовження без змін. За словами трьох дипломатів ЄС, близьких до переговорів, після зустрічі в Берліні Франція приєдналася до табору меншин на чолі з Польщею, яка наполягає на подальших обмеженнях українського імпорту до блоку.

 

Ці запропоновані обмеження додадуть різні крупи та мед до переліку продуктів, які підпадають під обмеження імпорту. Раніше ввели на український цукор, м'ясо птиці та яйця.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ