ПриватБанк видає «погані» долари: клієнт поскаржився на низьку якість купюр

Фото з мережі Інтернет

Клієнт "ПриватБанку" поскаржився на якість доларів, що видаються банком. За його словами, отримати купюри в хорошому стані неможливо, а самі співробітники установи називають банкноти "сміттям". У самому ж "ПриватБанку" запевнили, що діють у рамках закону, а купюри, що видаються, пройшли відповідну перевірку і є платіжними коштами. Про це йдеться у скарзі клієнта на спеціалізованому форумі "Мінфіну".

Він зазначив:

  • така проблема у нього виникла в одному із відділень Чернігова;
  • пропоновані в банку купюри "або пошарпані, або світяться; або зі штампами" – що, за його словами, може створити проблеми під час операцій з ними в інших банках чи обмінниках.

При цьому він підкреслив: самі співробітники банку зізнаються, що в ситуації, що склалася, нічого не можуть вдіяти – і радять "замовити на центральне відділення" і прийти за валютою вранці. Що, за словами клієнта, також може спричинити незручності.

"Вже близько місяця не можу зняти доларові депозити. Замовляю по 2 600, приходжу, касир каже: "сміття" давати?" (або пошарпані, або світяться, або зі штампами). Я не прошу новими, я прошу, щоб у мене ці гроші прийняли інші банки та обмінники", – йдеться у скарзі.

Реакція банку

У самому ж ПриватБанку відреагували на скаргу. Там, зокрема, зазначили, що видача валюти відбувається відповідно до чинного законодавства.

Крім того, наголошується, всі банкноти без ознак підробки або значного пошкодження придатні як для купівлі, так і для продажу, "без обмежень за роком випуску банкнот та їх номіналу".

 

"У відділенні банку видаються купюри, що попередньо пройшли перевірку. Відповідно, під час видачі пропонуються платіжні купюри", – сказали в банку.

Водночас, зазначили там, клієнти не зобов'язані приймати купюри, які їм пропонує касир. "Якщо вас не задовольнив стан купюри, ви можете відмовитись приймати її", – зазначили в банку.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ