Українці отримують третю платіжку за газ: що варто про неї знати

Фото з мережі Інтернет

В Україні споживачам потрібно платити за утримання внутрішньобудинкових мереж. Для цього потрібно підписати договір із сертифікованою організацією (може бути облгаз) та додатково сплачувати.

Законодавство надало право власнику обирати організацію, яка виключно на договірних умовах та на платній основі здійснюватиме роботи з обслуговування внутрішньобудинкових мереж, повідомляє видання "Газправда". Це може бути як місцевий облгаз, так і інші організації, які на це отримали відповідні дозволи.

 

"Чинне законодавство містить застереження, що у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у будинку розподіл природного газу припиняється.Однак до завершення остаточного реформування нормативно-правової бази у цій сфері припинення газопостачання облгазами виключно через незаключення договорів на ТО може вважатися маніпулятивним та є порушенням прав його мешканців", – зазначає видання.

Фахівці повинні здійснювати візуальний огляд газопроводів, перевіряють наявність вільного доступу до них, стан фарбування та кріплення газопроводу, наявність футлярів у місцях прокладки через зовнішні та внутрішні конструкції будинку, стан ущільнення міжтрубного простору, очищають його від бруду. і, у разі потреби, що відновлюють його.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ