Сергій Надал: «Усі укриття Тернополя мають бути відкритими та облаштованими»

Міський голова Тернополя закликав громадськість допомогти у процесі облаштування та контролю за доступністю укриттів

Фото з мережі Інтернет

Усі захисні укриття Тернополя під час повітряної тривоги мають бути відкритими. Міська влада та громадськість Тернополя має об’єднатися та зробити все можливе, щоб у Тернополі не повторилася київська трагедія. Про це заявив міській голова Тернополя Сергій Надал.

Київська трагедія не має повторитися

Міський голова розповів, хто відповідальний за стан та доступність до укриттів.

«Рашисти продовжують обстрілювати мирні українські міста. Зараз найбільше страждає наша столиця, але жодне місто не застраховане від ракетної небезпеки. Українське героїчне ППО працює на відмінне, але уламки збитих ракет та ударних дронів теж несуть небезпеку. Не дай Бог, щоб трагедія, яка сталася в Києві, повторилася. Всі укриття мають бути відкритими. Кожна захисне укриття стоїть на балансі підприємства чи організації. На дверях мають бути вказані дані та телефони відповідальних. І якщо сховище не буде відчинене, за нехтуваннями цими правилам буде відповідальність згідно із законодавством. Ми будемо проводити перевірки як і раніше. Я буду особисто, як і раніше, перевіряти стан укриттів», - заявив Сергій Надал.

Працюємо не для когось, а для себе

Мер Тернополя також закликав тернополян приєднатися до загальноміської толоки та навести лад в усіх укриттях міста. 

«Я закликаю усіх взяти участь у загальноміській толоці 10 червня, щоб винести зі сховищ все зайве і облаштувати елементарні речі для зручності людей. Я закликаю зробити це не для когось, а кожен для себе», - підкреслив Сергій Надал.

Працюємо не хайпу, а для безпеки

На останок міський голова звернувся до громадськості з проханням допомагати владі контролювати стан укриттів. Не для хайпу в інтернеті, а задля нашої спільної безпеки.

«І ще маю велике прохання до усіх тернополян. За тим чи відкриті укриття потрібен громадський контроль. Я прошу вас у випадку, якщо укриття під час тривоги закрите, зніміть фото чи відео, але не для того, щоб зробити публікацію в інтернеті, а надішліть на вайбер муніципальній поліції  +38 073 015 1481 або зателефонуйте за номером 1580. Ваша допомога у цьому є надзвичайно важливою», - підсумував Сергій Надал.

Нагадаємо

У ніч на 1 червня 2023 року під час ракетної атаки російських окупантів у столиці загинули троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження.

Мешканці намагалися потрапити до укриття поліклініки у Деснянському районі, але двері були зачинені.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ