Випускають «картки-близнюки» та знімають гроші з рахунків: українців попередили про схему шахраїв

Фото з мережі Інтернет

Шахраї в Україні полюють на гроші на банківських рахунках громадян. Одна із схем обману побудована на виготовленні дублікатів банківських карток українців.

 
 

Зокрема, такий спосіб крадіжки коштів із рахунків практикують шахраї на Одещині, повідомили в місцевому главку поліції. "Для такого виду шахрайства правопорушники використовують копію магнітної стрічки, яка містить зашифрований ключ доступу до рахунку", – йдеться в повідомленні.

Провернути схему можливо, якщо жертва шахраїв, розраховуючись у магазині, кафе, ресторані, аптеці тощо, віддає картку в руки персоналу. У такому випадку картку можуть відсканувати двічі:

  • через розрахунковий термінал безпосередньо для проведення оплати;
  • за допомогою спеціального сканера, який зчитує індивідуальні дані.

Після цього шахраї отримують можливість зробити дублікат магнітної стрічки. Його наклеюють на будь-яку пластикову картку, за допомогою якої потім знімають гроші з рахунку жертви.

Якщо таке сталося, жертві потрібно якнайшвидше заблокувати рахунок. А щоб захиститися від таких шахраїв, українцям рекомендують дотримуватися низки простих правил:

  • не давати картку в руки незнайомим людям, проводити карткою по терміналу лише самостійно;
  • не розраховуватись карткою за допомогою терміналів, які виглядають підозріло (не містять стандартної інформації на екрані тощо);
  • за можливості перевипустити картку та додати до магнітної стрічки чип – це унеможливить виробництво "магнітних" дублікатів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ