Українці платитимуть за світло значно більше: коли та на скільки можуть зрости тарифи

Фото з мережі Інтернет

Уже в квітні тариф на електроенергію в Україні можуть підвищити для побутових споживачів. При цьому остаточне рішення ще не ухвалили. Такий прогноз озвучив голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. За його словами, тариф на світло можуть підвищити вже з 1 квітня.

Раніше в своєму Telegram-каналі Попенко писав про те, що тарифи на електроенергію, ймовірно, виростуть на 30-40%. Вони будуть підвищені до 2,3-2,5 грн за кВт/год.

"Можливо, навіть розглянуть варіант запровадження градуйованого тарифу від споживання. Тобто, що більше ти споживаєш, то більше платиш. Звичайно в такому випадку треба враховувати електроплити та електроопалення, де споживання набагато вище. Але сам собою запровадження стимулюючих тарифів правильний шлях, але соціальний тариф на нижній планці підвищувати не можна", – зазначив експерт.

Він додав, що інформація, яка розповсюджувалася в ЗМІ про те, що тариф може злетіти в 4 рази, не відповідає дійсності. "Хочу одразу заспокоїти. Ні, не вчетверо. У 4 рази це різниця між розрахунковою вартістю електроенергії та вартістю побутового споживача, що відпускається", – підсумував Попенко.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ