Тарифи на газ у 2023 році: стало відомо, скільки платитимуть українці, якщо не закінчиться війна

Фото з мережі Інтернет

Тарифи на газ в Україні залишаться фіксованими до кінця воєнного стану та ще 6 місяців після нього. Таким чином, якщо війна завершиться на початку 2023 року, то є ймовірність того, що до кінця наступного року українці почнуть платити за газ дорожче.

Однак в уряді пішли розмови про те, щоб переглянути вартість тарифів на газ вже наприкінці цього опалювального сезону, як тільки закінчаться холоди. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, нинішня ціна на газ в Україні невиправдано низька, тож тарифи можуть бути переглянуті вже у квітні 2023 року.

 

НАК "Нафтогаз" на період військового стану постачає газ підприємствам теплової комунальної енергетики та облгазам за пільговими цінами. Вони, у свою чергу, не підвищували тарифи для населення. Скільки триватиме така модель, сказати складно. На сьогоднішній день бюджет 2023 повністю залежить від допомоги міжнародних організацій. Якщо коштів на те, щоб підтримувати енергетичні та комунальні компанії буде достатньо, то тарифи залишатимуться стабільними до кінця війн

За словами голови "Нафтогазу", в Україні багато років тарифи на газ були не ринкові, а формувалися із прив'язкою до європейського ринку.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ