ПриватБанк списує гроші з карток українців за борги: що відбувається

Фото з мережі Інтернет

В Україні побільшало скарг з боку клієнтів на списання коштів за кредити. Справа в тому, що кредитні канікули скасували, і тепер клієнти, які втратили роботу і більше не можуть вносити щомісячні платежі, мають проблеми.

 
 

"Банк без мого відома та доручення абсолютно незаконно переказав більш як половину допомоги ВПО за два місяці на повне погашення відсотків за кредитом та сплату обов'язкового платежу", – скаржиться один із клієнтів банку.

"Списання з рахунків на погашення простроченої заборгованості відбувається згідно з Умовами та Правилами надання банківських послуг, розміщеними на сайті банку", – зазначили у ПриватБанку. Так, якщо до 25 числа не внести платіж, то банк сам зніме гроші з уже відкритих карток або з карток, які будуть відкриті в майбутньому.

А ось списувати чи вибивати борги із військовослужбовців заборонили. Відповідний законопроєкт ухвалили 27 липня, і тепер документ перебуває на підписі у президента. Від боргів це не звільнить, проте дасть змогу не стикатися із проблемами у період, коли клієнти захищають Україну на фронті.

Загалом фінансовий моніторинг дає можливість уникнути відмивання коштів, корупції, а також дозволяє скоротити інфраструктуру для роботи в тіньовому секторі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ