Електроприлади можуть «згоріти» через віялові відключення: українцям розповіли, як цього уникнути

Фото з мережі Інтернет

Віялові відключення електроенергії можуть призвести до поломки електроприладів - адже при подачі електроенергія не завжди йде на рівні 220 вольт. Уникнути цього може допомогти відсікач напруги. Про це розповів голова правління Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Він зазначив: відсікач можна поставити на кожен вхід, де є потужний прилад. Наприклад, окремий на:

  • бойлер;
  • холодильник;
  • теплу підлогу тощо.

"Це дозволить при перепадах напруги в мережі зберегти техніку. ... Перепади можуть відбутися після того, як у вас відключили електроенергію, а потім подали її до будинку. При подачі не завжди вона йде на рівні 220 вольт", – зазначив Попенко.

Він наголосив: убезпечити себе від такого може і бізнес. Для цього, за його словами, в офісних приміщеннях слід встановити безперебійники.

"На випадок відсутності або перепадів електроенергії продовжує працювати безперебійник. Він дає можливість зберегти всю необхідну інформацію та продовжити працювати незалежно від перепадів напруги в мережі", – пояснив експерт.

Загалом ситуація з енергозабезпеченням України залишається екстреною. Однак енергетики продовжують роботу, і вже наступного тижня (з 31 жовтня) графіки відключення стануть плановими, а не аварійними.

"Енергозабезпечення – ситуація залишається екстреною. Продовжуємо працювати. Потрібен час для відновлення стабільного енергоживлення. Наступного тижня графіки стануть плановими, а не аварійними", – розповів раніше заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ