Українцям, які дали притулок переселенцям, платитимуть вдвічі більше

Фото з мережі Інтернет

В Україні розмір компенсації для тих, хто дав притулок переселенцям, збільшили вдвічі. Замість 450 грн платитимуть 900 грн за особу на місяць. Таке рішення діятиме з 1 жовтня.

 
 

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі. "Внесено зміни до Порядку компенсації витрат на тимчасове розміщення (знаходження) внутрішньо переміщених осіб. Збільшено на період з 01.10.2022 по 31.03.2023 розмір суми компенсації за кожну людину-день до 30 грн у зв'язку з додатковим фінансовим навантаженням у період опалювального сезону", – зазначив він.

Наприклад, якщо надати притулок сім'ї із чотирьох осіб, у вересні на місяць можна отримати 1800 грн, а за жовтень уже 3600 грн. Крім того, переселенці можуть оформити житлові субсидії на майбутній опалювальний сезон за фактичним місцем проживання. Для цього їм потрібно надати договір оренди житла або довідку внутрішньо переміщеної особи. При цьому з 1 жовтня та 1 грудня деякі правила зміняться.

Як і у звичному випадку для отримання субсидії потрібно буде подати заяву та декларацію про доходи. На її підставі профільні органи визначать право на отримання допомоги та її розмір.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ