Франківськ попердив, що до Києва направилась заражена продукція?

Фото з мережі Інтернет

Про це попередили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківська. Партія зараженої продукції мала відправитися до Києва, наголошується в повідомленні.

"Надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення про харчові продукти та корми... про виявлення Listeria monocytogenes у сирі "Asiago Pressato" та сосисках з м'яса птиці "Wurstel", що експортувалися з Італії (виробники: Latteria sociale di bolzano vicentino; Agricola Tre valli Soc Coop.ARL) в Україну (одержувач ПП "КЛЕР", м. Київ)", – повідомили фахівці.

Відомство попередило операторів ринку, які торгують цією продукцією, про необхідність вилучення її з обігу в строк не більше двох робочих днів. Споживачів також просять бути пильними.

Бактерія Listeria monocytogenes – збудник листеріозу. До харчових продуктів високого ризику входят:

  • м'ясні напівфабрикати та готові до вживання м'ясні продукти (пройшли теплову обробку, консервовані та/або ферментовані м'ясні продукти та сосиски);
  • сири (особливо м'які);
  • рибна продукція холодного копчення

Це досить рідкісна, але серйозна харчова інфекція, вона небезпечна для маленьких дітей, вагітних жінок, людей з низьким імунітетом та людей похилого віку. Симптоми листериозу включають діарею, підвищену температуру, біль голови і м'язові болі. Інкубаційний період короткий і триває кілька днів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ