З українських портів вийшов перший караван із зерном

Фото з мережі Інтернет

З українських портів вирушив перший караван суден зі збіжжям.

На борту суден Navi star, Rojen та Polarnet 57 тис. т української кукурудзи. Її везуть до Туреччини, Великої Британії та Ірландії, повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram.

"Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту Чорноморськ. Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини працюватимуть і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку", – пише він.

Для вивезення зерна планують забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Потрібно, щоб "зерновий коридор" працював і на вхід, і на вихід. У Міністерстві інфраструктури отримують заявки судновласників, які готові заходити в порти під завантаження. Перший захід очікується вже завтра.

"Наша ціль – 3 та більше мільйонів тонн експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний", – додав Наєм.

Що швидше Україна зможе вивезти 20 млн т минулорічного врожаю та розпочати експорт нового, то швидше покращиться продовольча ситуація у світі.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ