Як заощадити на оренді житла: українцям дали поради

Фото з мережі Інтернет

Через розв'язану Росією війну багато українців виявились вимушеними переїжджати до інших міст. І, відповідно, винаймати житло. При цьому ціна оренди найчастіше відіграє вирішальну роль. Втім, є способи і заощадити, і не дуже жертвувати власним комфортом. Наприклад, винаймати житло в спальному районі або побудованому до 2000-х років.

Зазначається: оренда нерухомості у віддалених від центру районах, як правило, вдвічі-втричі дешевша. При цьому часто сама місцевість може бути з досить розвиненою інфраструктурою, транспортним сполученням.

Зекономити можна і винаймаючи квартиру в будинках, збудованих до 2000-х років. В них, зазначають аналітики, "точно є квартири з якісними ремонтами та сучасним інтер'єром". Однак через не найкращий стан будинку, комунікацій, внутрішньої інфраструктури та інших факторів орендувати житло тут набагато вигідніше. Разом з тим, наголошується, "новобудови та житловий фонд після 2000-х більш затребуване житло".

 
 

Тим не менш, цей варіант має й істотний недолік. Який, втім, може проявитись, якщо оренда передбачається довгострокова.

"Більш старі, ще радянські будинки – хрущовки, чешки – будувалися з розрахунку на постійний доступ до дешевих енергоресурсів. При їхньому будівництві енергозбереженням жертвували на користь низької собівартості", – розповідають аналітики.

Ще один спосіб заощадити – знайти співмешканця. Так можна зберегти не лише половину суми щомісячної плати за оренду, а й "розділити витрати на комунальні послуги, інтернет та інші платежі".

Тим же, хто планує винаймати квартиру протягом тривалого періоду, аналітики радять укладати з орендодавцем відповідний договір. "У ньому можна зафіксувати постійну плату за орендоване житло. Саме тому найвигідніше шукати квартиру на довгий термін, оскільки нерухомість може подорожчати, і оренда квартири, наприклад, через півроку коштуватиме вже в рази більше", – пояснюють автори матеріалу. .


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ