«Контінентал» готує потужності зі зберігання до сезону жнив

Фото з мережі Інтернет

«Контінентал Фармерз Груп» готує потужності зі зберігання та переробки до приймання нового врожаю. Цього сезону Компанія планує здійснювати зберігання врожаю на 5 елеваторах і 3 сушильно-зернових комплексах загальною потужністю понад 500 тис. тонн. 90% елеваторних потужностей уже готові до приймання врожаю.

Цього року Компанія вводить в операційну діяльність елеваторний комплекс у Городенці, що в Івано-Франківській області, який придбала торік. На елеваторі є дві паралельні лінії на приймання продукції, кожна з яких розрахована на прийом 200 тонн зерна за годину. Є авто- та залізничне вивантаження. Загальна потужність одноразового зберігання комплексу — понад 87,5 тис. тонн.

«Підготовку елеваторів розпочали завчасно — ще на початку березня. Найближчим часом ремонт плануємо завершити, щоб комплекси були повністю готові до прийому продукції. Станом на зараз на елеваторах ще є залишки з минулого сезону, але, за нашими розрахунками, наявних потужностей буде достатньо для прийому зібраного цьогоріч врожаю. Враховуючи ситуацію у країні та проблеми з подальшим відвантаженням продукції, ми забезпечили додаткове місце для її тривалого зберігання. Зокрема, закупили полімерні рукави та зернопакувальні та зернорозпакувальні машини. Такий спосіб складування дозволяє розміщувати продукцію без втрати якості щонайменше рік», — зазначив операційний директор «Контінентал Фармерз Груп» Віталій Ставнічук.

Нагадаємо, майже усі елеватори Компанії — силосного типу. На своїх активах «Контінентал» може зберігати урожай мінімум 12 місяців. Компанія розраховує розпочати першу хвилю жнив наприкінці червня та зібрати врожай озимих культур із 86,2 тис. га. 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ