Українцям дадуть до 250 000 гривень на власний бізнес – як отримати грант

Фото з мережі Інтернет

В Україні планують видати 20 тис. грантів упродовж року на запуск будь-якого мікробізнесу в країні. Як повідомили на урядовому порталі, гранти будуть безповоротними й надаватимуться в межах програми підтримки "єРобота".

На фінансову допомогу можуть розраховувати українці, котрі не працюють в інших компаніях і не мають іншого бізнесу. Для отримання гранту потрібно створити чіткий бізнес-план.

Обмежень щодо сфери роботи немає – це може бути будь-який вид послуг, від пошиття одягу чи взуття, до СТО чи монтажних робіт. Залежно від потреб мікропідприємців, надаватимуть суму до 250 тис. грн.

Як отримати грант?

Якщо бізнес-план готовий, потрібно подати його разом із заявкою на участь в програмі. Зробити це можна онлайн через "Дію" або у відділенні Ощадбанку.

Упродовж 10 днів експерти Ощадбанку й Державного центру зайнятості мають ознайомитися з проєктом. Якщо він відповідає критеріям програми, грантові кошти перерахують на банківський рахунок заявника.

Для отримання коштів створять спеціальний рахунок в банку. Їх можна буде витратити лише за потребою – на купівлю обладнання, сировини, матеріалів, інструментів чи оплату оренди.

Додаткові пропозиції

Учасники "єРобота" зможуть оформити й дешевший кредит для свого бізнесу за програмою "5-7-9" у розмірі до 2,5 млн грн. Гроші видають на будівництво або реконструкцію приміщень, додаткову закупівлю обладнання або фінансування обігового капіталу.

Державна програма загалом передбачає три програми. Дві з них спрямовані на підтримку аграріїв. Якщо на мікропідприємців виділять 5 млрд грн упродовж року, то на фермерів – 11 млрд грн. Частина коштів надійде від іноземних партнерів.

У найближчому майбутньому уряд має також погодити аналогічні грантові програми для сфери переробки та ІТ.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ