В Україні злетів попит на одну з професій: кому легко знайти роботу та скільки платять

Фото з мережі Інтернет

В Україні у червні на 20% зріс попит на робітничі спеціальності. Насамперед роботодавці шукають монтажників, середня зарплата у цій сфері становить 13,7 тис. грн. 

Про це йдеться у даних grc.ua. Найвищий попит на робітників у Львівській, Дніпропетровській та Донецькій областях. До того ж 47% вакансій готові приймати українців без досвіду роботи.

Затребувані професії:

  • монтажники – 14% від усіх пропозицій;

  • вантажники – 13%;

  • комплектувальники та пакувальники товарів – 10%;

  • налагоджувачі – 9%;

  • електрики та кабельники – по 8%.

Водночас найвищі зарплати готові сплачувати слюсарям та механікам – близько 20,8 тис. грн. Найнижчі зафіксовані у вакансіях на посаду комплектувальника – близько 10 тис. грн.

 
 

У спільній частці вакансій у сфері робочих спеціальностей 44% займають пропозиції з мінімальною зарплатою – від 8900 грн, 25% роботодавців готові платити 13,4 тис. грн, а 16% – 17,8 тис. грн. Інші пропонують оклади понад 20 тис. грн.

Кожен другий працюючий українець або втратив роботу або залишився без частини свого доходу, підрахували аналітики grc.ua. За останній місяць кількість вакансій зросла, при цьому ситуація все ще залишається критичною.

Ринок праці відображає ситуацію в економіці: до 1/3 підприємств ще не відновили свою роботу, мільйони переселенців із зон інтенсивних бойових дій переїхали в "тил" і втратили свій заробіток. Ситуація критична, але з огляду на статистику – почалися "рухи з дна".

Підприємства намагаються "переселятися" та наново відкриватися. Попри це, в Одесі, Київській області, Львові на одну вакансію претендують 13-17 претендентів. Впав також рівень зарплат. Найменше постраждали працівники IT, у деяких сферах втрата зарплат становила близько 58%.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ