Приватбанк і Monobank заблокували виводи грошей

Фото з мережі Інтернет

Мonobank обмежив виведення грошей із криптовалютних бірж. Тепер зарахувати гроші на свої карти monobank із найпопулярнішої біржі Binance українці не зможуть. Так, у банку зазначили, що згідно з пунктом 4.3 Умов та Правил обслуговування, якщо існує підозра у зв’язку із забороненою діяльністю, включаючи форексні угоди та перекази електронної валюти, то вхідні та вихідні транзакції в іноземній валюті припиняються.

“Перекази, пов’язані з електронними валютами (не тільки Binance), заборонені правилами банку, тому такий платіж не може бути зарахований”, – заявили у monobank.

 

Проте у банку додали, що інших бірж це поки не стосується, але такі платежі клієнтам проводити не рекомендують.Детально в monobank пояснити таке розпорядження у саппорті не змогли:

 

“Прокоментувати ситуацію немає можливості. Заборона за рішенням банку”.

 

Ситуацію прокоментував представник Binance. Він нагадав, що НБУ з метою зменшення відтоку капіталу з країни обмежив усі угоди щодо купівлі криптовалюти на суму до 100 000 гривень на одну особу на місяць.

“Мабуть, деякі банки просто не мають технічної можливості проконтролювати ліміт, тому блокують усі криптооперації, побоюючись порушити обмеження”, – каже він.

За нашаою інформацією, на аналогічну проблему із прямим виведенням коштів на гривневі картки поскаржилися і клієнти ПриватБанку.

Так, тимчасова заборона на введення гривні на криптобіржі ПриватБанк запровадила 16 березня, але українські біткоін-біржі обмеження не торкнулися.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ