Нульове розмитнення «євроблях» хочуть перекрити: Кабмін подав законопроєкт

Фото з мережі Інтернет

В Україні запропонували повернути мита на ввезення "євроблях" для власного користування. Пільговий режим планують лише для авто, які купуються для військових потреб. Також деякі послаблення можуть залишити для електромобілів.

Такі норми прописані у законопроєкті №7418, який Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді. В уряді вважають, що через ввезення в Україну "євроблях" без мит бюджет втратив уже близько 13 млрд грн.

Водночас, пропонується звільнити від сплати збору до Пенсійного фонду легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами. Мита та акциз доведеться платити і за електрокари.

Загалом законопроєкт пропонує повернути скасоване на час воєнного стану оподаткування для:

  • товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи;
  • підприємств, що не сплачують ввізне мито;
  • транспортних засобів, що ввозяться громадянами для потреб.

Проте член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк ("Голос") вважає, що для автомобілів зроблять виняток. Також мита та ПДВ залишаться на пільговому рівні для автомобільного палива, повідомив депутат.

Зазначимо, раніше для того, щоб знизити ціни на товари та не допустити дефіциту, в Україні скасували всі мита та ПДВ на імпортну продукцію. Таке рішення в короткостроковій перспективі дійсно дозволило наситити ринок, проте пізніше створило проблеми для внутрішніх виробників – їм все важче конкурувати з імпортом.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ