Українцям виплатять міжнародну допомогу — хто її зможе отримати

Фото з мережі Інтернет

Внутрішньо переміщені особи, окрім державної допомоги, можуть отримати міжнародну цільову грошову підтримку, що реалізується спільно з урядом України. Скористатися можна лише однією програмою. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Розповімо детальніше про кожну з них.

МКЧХ

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програму фінансової підтримки постраждалого населення.

Фінансова допомога становить 2500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою.

Пріоритет надається особам, переміщеним з громад, які постраждали від бойових дій.

Програма від ЮНІСЕФ "Спільно"

Програма від ЮНІСЕФ "Спільно" передбачає, що сім'ї (незалежно від наявності реєстрації як ВПО) можуть отримати грошову підтримку в розмірі 2200 грн на особу (але не більше 5 осіб в сім’ї), якщо вони:

  • мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років:
  • мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки/батьки вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Для отримання коштів необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Про остаточне рішення повідомляють в СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Агентства ООН у справах біженців

Агентство ООН у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2200 грн для осіб, які перемістилися на територію Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької та Івано-Франківської областей та зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення "Укрпошти".

Всесвітня продовольча програма ООН

Всесвітня продовольча програма ООН надає грошову допомогу для переселенців, які тимчасово проживають у Рівненській та Вінницькій областях.

Розмір допомоги становить 2220 грн на одну особу, а максимальний обсяг допомоги на одну сім'ю становить 6600 грн (в кількості 3-х осіб у домогосподарстві).

Грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН на території Рівненської та Вінницької областей нараховується автоматично усім громадянам, які:

  • зареєстровані як ВПО,
  • подали документи на отримання допомоги на проживання ВПО.

Звертатися за отриманням допомоги від ООН до будь-якого виконавчого органу особисто не потрібно. Виплати здійснюються через будь-який банк, що підтримує платіжну систему Western Union.

Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Міжнародна організація з міграції (MOM) запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає у наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати в розмірі 2200 грн на особу. Наразі проєкт реалізується лише на Закарпатті та Вінниччині. Згодом планують розширити також на Чернівецьку, Івано-Франківську та Львівську області.

Для отримання допомоги людина має зареєструватися як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади чи ЦНАП.

Пріоритет надається: вагітним жінкам, самотнім батькам, які виховують дітей, сім'ям з двома дітьми і більше, домогосподарствам. де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65+ років).

Кошти можна буде отримати у віділенні "Укрпошти", вони повинні надійти туди протягом двох тижнів після заповнення даних.

Норвезька рада у справах біженців (NRC)

Норвезька рада у справах біженців (NRC) впроваджує проєкт з багатоцільової грошової допомоги для ВПО.

Реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у WhatsApp. Для цього вам потрібно:

  • завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон;
  • додати до ваших контактів номер 0 800 609 844;
  • відправити на нього повідомлення з текстом NRC.

800 тис. грн для українців

Деяким українцям можуть виплатити від 200 до 800 тисяч гривень за те, що вони постраждали від воєнних дій під час виконання своїх службових обов'язків.

Компенсація стосується тих, хто займався публічною службою, професійною журналістською діяльністю чи працював на об'єктах критичної інфраструктури.

Відповідний законопроєкт №7353 вже зареєстровано у Раді.

Якщо українець, який виконує одні з вищезгаданих обов'язків, отримає інвалідність, він має право на виплати:

  • 800 тис. грн у разі першої групи інвалідності;
  • 500 тис. грн у разі другої групи інвалідності;
  • 200 тис. грн у разі третьої групи інвалідності.

У разі загибелі працівника/працівниці сума виплати рідним, якщо законопроєкт буде схвалено, становитиме 1 мільйон гривень. Виплати проводитимуться за рахунок бюджету та надходжень урядів іноземних країн, міжнародних організацій, донорів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ