Ілон Маск після прохання в соцмережах відкрив Starlink для України: як підключити інтернет із космосу

Фото з мережі Інтернет

Найбагатша людина планети та засновник SpaceX Ілон Маск на прохання віце-прем'єра України Михайла Федорова відкрив для українців Starlink. Це система супутників, яка надає надшвидкісний інтернет. І хоча технічна можливість підключитись в Україні з'явилася, зробити це буде досить складно.

Про своє рішення запустити Starlink в Україні Маск відповів у коментарях під публікацією Федорова у Twitter. Політик написав: "Ілон Маск, поки ви намагаєтеся колонізувати Марс – Росія намагається окупувати Україну! Поки що ваші ракети успішно приземляються з космосу – російські ракети атакують громадян України! Просимо забезпечити Україну станціями Starlink і звернутися до розсудливих росіян протистояти", – напис.

 
 
 
Маск відкрив для українців Starlink

Маск прохання українського політика виконав частково. До росіян він звертатися не став, але повідомив: "Starlink тепер доступний в Україні. Більше терміналів у дорозі". Українці можуть користуватися інтернетом зі швидкістю понад 100 Мбіт/с, при цьому не залежати від наземних провайдорів.

Чому не вдасться підключити Starkink і як це працює?

  • На офіційному сайті потрібно замовити спеціальне обладнання. Його вартість близько 100 доларів. Підключити його нескладно (дотримуючись інструкцій, доведеться витратити на це близько 20 хвилин, потім встановити програму на мобільний телефон і відразу ж можна користуватися інтернетом).

  • Головна проблема – черги на замовлення обладнання (до України воно може дійти вже наступного року за замовленням зараз і за умови, якщо відновиться міжнародне поштове повідомлення).

Як виглядає обладнання
  • Наразі доставити посилку в Україну з-за кордону практично неможливо. Авіаційні вантажоперевезення не працюють, є проблеми з іншими видами доставок. Поки що Росія обстрілює українські міста, намагається захопити території, підриває об'єкти інфраструктури, спокійно дочекатися та отримати обладнання для Starlink не вдасться.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ