Що купував Коломойський на «відмиті» в Приватбанку гроші

Фото з мережі Інтернет

Український олігарх Ігор Коломойський за "відмиті" в Deutsche Bank та "ПриватБанку" гроші купував сталеливарні заводи та нерухомість у США. Після того, як заводи фактично перейшли у власність Коломойського, умови праці на них значно погіршилися та почали загрожувати здоров'ю робітників. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на журналістське розслідування Pittsburgh Post-Gazette.

Журналісти стверджують, що місцева влада почала активно сприяти новому власнику та "заплющувала очі" на очевидні порушення під час виробництва. "Допомога, яку американські чиновники надали компаніям пана Коломойського, полягала у відсутності контролю з їх боку. У той час, коли посилювалися попереджувальні ознаки небезпечних умов праці, і уряд мав остерігатися іноземних операторів, які інвестують у галузі, життєво важливі для безпеки нації", – розповів фахівець із фінансових злочинів Реймонд Бейкер.

За його словами, Коломойський заручився допомогою обраних політиків і витратили сотні тисяч доларів на Вашингтон, округ Колумбія, щоб відбиватися від регуляторів і продовжувати роботу в одному з найбільш економічно неблагополучних районів Західної Вірджинії.

 

Це відбувалося у той час, як робітники продовжували втрачати здоров'я на виробництві. Так, отруйні сполуки марганцю виявили навіть у мозкових оболонках 42-річного зварювальника Террі Генрі. Також розслідувачі розповіли, на що ще витрачав гроші Коломойський, які переводив із України до США.

Розслідувачі кажуть про те, що гроші були вкладені в нерухомість, у тому числі на більшість сталеливарних заводів, два офісні парки в Далласі, великий виробничий центр в Іллінойсі та чотири офісні вежі в Клівленді, включаючи 31-поверхову висотну будівлю.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ