Українцям роздадуть субсидії на комуналку грошима: хто їх отримає

Фото з мережі Інтернет

Тим людям, які отримують субсидії на оплату послуг ЖКГ і проживають у регіонах, що вже увійшли до "червоної" карантинної зони, збільшать державну допомогу. У коментарі Обозревателю експерт і директор Департаменту соціальної політики "Інституту місцевого розвитку" Антон Левицький зазначив, що в таких регіонах субсидії збільшаться на 100-600 гривень.

У "червонозонних" областях на 50% збільшують соціальні нормативи споживання холодної та гарячої води, газу та електрики, які враховуються при призначенні субсидії.

 

Оскільки соціальна допомога в Україні монетизували, домогосподарства, які заощаджують воду, світло і газ, зможуть залишити ці кошти собі.

"Збільшення становить в середньому від 100 до 300 гривень і стосується тільки тих послуг, споживання яких залежить від людини. Найдорожче-гаряча вода. Варто відзначити, що 80% одержувачів субсидій — пенсіонери, у них склад сім'ї 1-2 людини. Тому в середньому і виходить така сума. Якщо порахувати на 4 — х осіб (2 батьків і 2 дітей), вийде максимум близько 600 гривень, але це лише в тому випадку, якщо сім'я користується гарячою водою", - пояснив він. Левицький також зазначив, що опалення "займає" 80% субсидії, тому всі інші платежі на цьому тлі не так помітні.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ