В Україні хочуть змінити правила купівлі землі – у кого можуть забрати ділянку

Фото з мережі Інтернет

Депутати хочуть розширити перелік заборон і зобов'язати деяких людей подавати декларації на купівлю певних видів земельних ділянок.

В Україні збираються змінити правила купівлі землі та розширити перелік заборон на продаж ділянок. Про це йдеться у проєкті закону № 6199, який народні депутати внесли до Верховної Ради 21 жовтня.

Нардепи пропонують розширити список тих, хто не має права купувати землю, та звільнити нотаріусів від обов'язку перевіряти покупців. А от покупцям доведеться подавати декларацію.
 

Автори законопроєкту пропонують поширити заборону на набуття права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення учасниками або кінцевими бенефіціарними власниками юридичних осіб, до яких застосовано санкції.

Нотаріуси не зобов’язані перевіряти своїх клієнтів, а зміни поширюватимуться на ті землі, які призначені для ведення садівництва (до 0,24 га) або особистого селянського господарства (до 2 га).

Якщо ви претендуєте на такі ділянки, то маєте подати нотаріусу декларацію для оформлення угоди, а якщо до неї внести неправдиву інформацію – земля підлягатиме конфіскації.

Що українці отримуватимуть разом з будинком?

З 28 жовтня в Україні чинні нові правила купівлі нерухомості, і тепер разом з будинком покупець автоматично отримуватиме у власність землю, на якій будівля стоїть.

Правило не поширюється на багатоквартирні будинки, але стосується нежитлових приміщень, наприклад сараїв чи складів.

Якщо земля перебуває у оренді, то новому власнику будинку вона також переходить в орендну власність.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ