Курс гривні різко рухнув: фінансисти розповіли, що відбувається

Фото з мережі Інтернет

Головним чинником стала політична напруга на кордонах України. В подальше зміцнення гривні ніхто не вірить...
 
Новий тиждень на валютному ринку вніс суттєві корективи до курсу гривні по відношенню до євро та долара США. Іноземна валюта суттєво зросла в ціні, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані Національного банку України.

Так НБУ розрахував новий офіційний курс американського долара та євро до української гривні на вівторок, 16 листопада. Один долар дорівнює 26,34 грн. Для порівняння, на 15 листопада, він становить 26,12 грн. (тобто гривня "падає" на 0,22%). У свою чергу, вартість євро з 29,91 грн. збільшується до 30,15 грн. (просідання нацвалюти становитиме 0,24%).

 
На думку експертів, одним із найголовніших негативних факторів, що впливають на курс гривні, є напруження, що зростає на сході країни, а також зосередження військ армії РФ поблизу кордонів з Україною. Також як причини називають зліт котирувань долара США відразу до 26,26 гривні, який стався минулої п'ятниці. Аналітики вважають, що це налякало покупців та банки. Піде закриття контрактів, щоб підстрахуватися ризиків подальшого зростання долара.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ