Дістанеться не всім: Мінфін розповів, як збирається шукати кошти під «Вовіну тисячу»

Фото з мережі Інтернет

З підприємств та підприємців будуть ще якось вибивати близько 2 млрд гривень, а всього витратять на обіцянки Зеленського 3 млрд. От і рахуйте, скільком вистачить... 
 
Міністерство фінансів у контексті виплат 1 000. грн для вакцинованих громадян очікує ухвалення законопроекту №6297 з поправками до державного бюджету на 2021 рік, який передбачає збільшення доходної частини бюджету на 3 млрд грн, до 1,15 трлн грн. Про це заявили у пресслужбі Мінфіну у відповідь на запитання про джерела фінансування ініціативи президента.

"Ми очікуємо ухвалення в цілому законопроекту зі змінами до держбюджету №6297", - заявили в пресслужбі.

Нагадаємо, депутатський законопроект №6297 зареєстровали представники фракції "Слуга народу" 8 листопада. Згідно з пояснювальною запискою до документа, метою законопроекту є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб в умовах карантинних обмежень і тимчасової зупинки роботи суб'єктів господарювання, а також стимулювання суб'єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації.

Депутати, зокрема, пропонують збільшити очікування від ПДВ цього року на 1,9 млрд грн, а також на 975 млн грн - від податку на прибуток підприємств. Отже, доходи держбюджету за загальним фондом пропонується збільшити на 3 млрд грн, до 1,024 трлн грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ