Влада порахувала, скільки завинив кожен українець по державному боргу

Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, яку суму буде винен кожен українець у 2022 році, якщо розбити державний борг на всіх громадян порівну. На кожного громадянина припадатиме по 75 тисяч гривень цього боргу. А лише на його обслуговування у 2022 році (сплату відсотків і невеличке погашення) з кожного українця візьмуть по 14 тисяч гривень.

Таку гнітючу статистику озвучив очільник Рахункової палати Валерій Пацкан під час обговорення бюджету на 2022 рік у Верховній Раді.

За словами чиновника, упродовж наступного року сумарний борг України і, відповідно, всіх українців, зросте на 178 мільярдів гривень або на 4,3 тисячі гривень на кожного з нас. Таким чином, загальний борг України на кінець 2022 становитиме 3,1 трильйона (!) гривень.

"Кожен українець наприкінці 2022 року матиме 75 тис. грн боргу. За його обслуговування та погашення кожен з нас у наступному році заплатить 14 тисяч грн", – констатував Валерій Пацкан.

При цьому чиновник нагадав, що в проекті держбюджету на наступний рік передбачені нові запозичення. Загалом, за планами уряду, Україна має у 2022 році позичити ще 571 мільярд гривень. Ці гроші звісно, підуть не на розвиток держави, а на погашення та обслуговування того держборгу, що вже був накопичений за попередні роки.

 

А вже цьогоріч Україна сплатить сумарно 585 мільярдів гривень боргових зобов'язань. Таким чином, Україна дедалі глибше падає у боргову прірву. Рік від року держава тратить більше ніж виробляє. І рік за роком влада позичає нові суми не на розвиток держави, а на те, щоби сплатити відсотки по боргах.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ