І справа навіть не у дефіциті: 16 жовтня в Україні з продажу може зникнути дизпаливо

Фото з мережі Інтернет

Керівництво Нафтогазової асоціації України звернулося до глави уряду з проханням виправити дві помилки до 15 жовтня. Мова йде про помилки, яких припустилися під час внесення змін до технічного регламенту для світлих нафтопродуктів.

Як заявили в асоціації, помилки можуть привести до дефіциту чистого бензину, а вже 16 жовтня, в суботу, українські споживачі можуть залишитися без дизельного палива. У повідомленні асоціації також сказано, що в технічному регламенті відсутній показник граничної температури фільтрованості для арктичного і зимового видів палива. «У такому разі проведення відповідності ДП вимогам техрегламенту і оформлення паспорта якості палива стає неможливим», - пояснили в асоціації.
 
 
Крім того, стало відомо, що вже з цієї суботи вітчизняні виробники та імпортери не зможуть реалізовувати зимове дизельне паливо, а продаж літнього забороняють в зв'язку із закінченням сезону. В результаті без дизельного палива залишаться приватні споживачі, промисловість, різні комунальні служби і навіть оборона.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ