«Відкладайте хоча б 3-5%»: Милованов закликав українців не розраховувати на пенсію від держави

Фото з мережі Інтернет

Через демографічну проблему в Україні не можна провести пенсійну реформу за 1-2 роки, тому громадяни повинні самостійно відкладати гроші собі на старість.

Колишній міністр економіки і глава наглядової ради "Укроборонпрому" Тимофій Милованов закликав українців не розраховувати на пенсію від держави і відкладати 3-5% з доходів собі на пенсійні виплати. Про це топчиновник заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Однак, як стверджує Тимофій Милованов, ці процеси не можна зробити за один або два роки через складну демографічну ситуацію в Україні.

 
 

У зв'язку з цим, колишній міністр економіки закликав українців не розраховувати на пенсію від держави і відкладати частину з зарплат собі на виплати.

"Для кожної людини і сім'ї бажано, щоб держава стала кращою, бажано, щоб пенсійна реформа була зроблена. І з часом це буде зроблено. Але через демографічну проблему це не буде зроблено за рік або два — це буде за багато років. Тому кожна людина повинна розраховувати на себе і відкладати й зберігати хоча б 3-5%", — заявив Милованов в ефірі телеканалу.

Глава наглядової ради "Укроборонпрому" також закликав українців бути відповідальними, розраховувати тільки на себе і при можливості накопичувати гроші собі на пенсію.

Тимофій Милованов звинуватив у безвідповідальності політиків, які закликають громадян не накопичувати гроші на заслужений відпочинок і чекати виплат від держави.

"Ви, політики, говорите: ні, не накопичуйте, нехай держава забезпечить. І в цьому ваша безвідповідальність", — резюмував ексміністр в ефірі телеканалу.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ