Кабмін ухвалив рішення щодо тарифу на електроенергію з серпня: скільки заплатимо

Фото з мережі Інтернет

В Україні підвищення тарифів на електроенергію перенесли з 1 серпня на 1 вересня. В результаті до кінця літа вартість кВт*год буде становити 1,68 грн.

 

Про це на засіданні Кабміну, яке транслювалося на YouTube-каналі відомства 28 липня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Водночас рішення щодо тарифів на гарячу воду і опалення ухвалюватиме місцева влада.

"Тепер тарифи на тепло і гарячу воду встановлюють місцеві органи влади. Це важливий крок реформи децентралізації. Керівники більше не зможуть закривати очі на неефективність підприємств", – сказав Шмигаль.

 

Зазначимо, в Україні ціни на електроенергію не переглядалися тривалий час. У результаті собівартість струму вже вдвічі вища, ніж платимо за нього. Тільки доставка вже згенерованої електроенергії обходиться в 1,6 грн за кВт*год.

Якщо нічого не змінювати, борги всіх учасників ринку електроенергії будуть рости. Рано чи пізно це може призвести до банкрутства підприємств, а це фактично поставить країну перед загрозою віялових вимкнень і масштабних проблем з електроенергією.

 

Раніше в уряді говорили, що в Міненерго запропонували ввести замість одного тарифу відразу чотири. Перший – для тих, хто споживає до 100 кВт*год електроенергії на місяць, змінювати не будуть. Другий – від 100 до 300 кВт*год – може становити більш ніж дві гривні, третій – від 300 до 500 кВт*год – може наблизитися до трьох гривень, а третій – від 500 кВт*год – може бути вище ніж 3,5 грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ