Курс долара в Україні може злетіти до кінця 2021 року: економіст дав прогноз

Фото з мережі Інтернет

Курс долара в Україні до кінця 2021 року може піднятися до 29,2 грн/$. Такий показник закладений у державному бюджеті.

 

Такий прогноз дав доктор економічних наук Олексій Плотніков у ефірі каналу "Україна 24". За словами експерта, в даний час курс тримається на стабільному рівні завдяки попиту на облігації внутрішньої державної позики, які постійно "викидає" на ринок Міністерство фінансів.

Відзначимо, що офіційний курс долара в Україні 23 липня було встановлено Нацбанком на рівні 27,19 грн/$.

Він додав, що, коли це закінчиться, попит на гривню впаде, а долар буде дорожчати. Це може відбутися до осені або зими.

 
"Ті, хто купує ці облігації, як правило, продають долари, купують гривні і за гривні купують облігації. Попит на гривню підтримується на досить високому рівні. Коли це закінчиться або якщо це закінчиться, такий попит на гривню, то, звичайно, буде дорожчати долар. Буде там не 27,5 грн/$, а, можливо, буде до осені або зими те, що було заплановано в державному бюджеті – середньорічний курс, який там був 29,2 грн/$", – розповів Плотніков.
 
Нагадаємо: раніше старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб припустив, що курс долара в Україні може знизитися з 27,2 до 27 грн/$ до кінця липня.

Зміцнення гривні відбулося, за його словами через підвищення облікової ставки НБУ на 0,5 п.п. до 8% у відповідь на прискорення інфляції.

"Додатковим позитивом стала інформація про дорозміщення єврооблігацій на $500 млн з погашенням у 2029 році. Орієнтовну прибутковість розміщення чекають на рівні 6,625%. Це менше, ніж прибутковість попереднього, квітневого розміщення, тоді вона склала 6,875%", – додав аналітик.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ