«Дія.Бізнес» - центр підтримки підприємців відкриють у Тернополі

Фото з мережі Інтернет

Головне. У рамках національного проєкту з розвитку підприємництва у Тернополі восени відкриють центр підтримки підприємців Дія.Бізнес.

Проєкт передбачає інформаційну та практичну допомогу для представників мікро-, малого та середнього бізнесу. Відкриття центру заплановане на осінь цього року.

Варто знати. Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що розвиток малого і середнього бізнесу був і залишається у пріоритеті роботи міської ради.

“Впевнений, наші підприємці, особливо початківці, отримають важливі і корисні знання з формування бізнес-планів, кризового менеджменту, використання ІТ-технологій та онлайн-платформ для організації та ведення бізнесу. Такі знання корисні особливо зараз. Після  пандемії COVID-19 поступово відновлюється економіка. Люди розпочинають свою справу”, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Очільник Тернополя також підкреслив важливість розвитку малого і середнього бізнесу для розвитку громади.

“Громада зацікавлена у розвитку місцевого бізнесу, бо це робочі місця, надходження до бюджету і покращення нашого спільного добробуту. Тому ми будемо допомагати у всіх позитивних проєктах для підтримки бізнесу”, - сказав Сергій Надал.

Нагадаємо:

  • Тернопіль входить до ТОП-5 міст України з найкращими умовами для ведення бізнесу згідно оцінок авторитетного економічного видання Forbes Україна.
  • Місто одним з перших запровадило продаж та здачу комунального майна в оренду через автоматизовану систему “Прозорро”.
  • Міська влада регулярно йде назустріч підприємцям, спрощуючи доступ до оренди комунального майна.
  • У червні у Тернополі стартувала ініціатива з підтримки малого та середнього підприємництва “Соціально-економічна адаптація малого і середнього підприємництва”, організована міською радою у партнерстві з громадською організацією “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України в межах проєкту “EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП”.
  • Також Тернопіль бере активну участь у роботі “Міжміської робочої групи Індексу конкурентноспроможної міст”. Програма реалізовується за підтримки фонду USAID і покликана покращити бізнес клімат у містах України. У рамках програми представники самоврядування зможуть виявляти потреби підприємців у питаннях відкритості доступу бізнесу до послуг місцевого самоврядування, наявності відповідної інфраструктури. Підприємці матимуть змогу надавати пропозиції до рішення наявних проблем.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ