Більше 30 тисяч пенсіонерів отримають надбавку: хто може розраховувати на збільшення виплат

Фото з мережі Інтернет

Кабмін, який планує збільшити мінімальні пенсії в Україні, прийняв рішення про доплати пенсіонерам, які отримують менше 2200 гривень. Йдеться про виплату надбавок 30 тисячам пенсіонерів з інвалідністю I групи.

«Метою прийняття акту є забезпечення підтримки осіб з інвалідністю I групи шляхом надання з 1 липня щомісячної доплати до пенсії у сумі, якої не вистачає до 2 200 гривень», — йдеться у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, що нещодавно Кабмін затвердив додаткові виплати у розмірі 2000 гривень пенсіонерам-військовослужбовцям та силовикам. А ось обіцяне підвищення пенсій на 400 гривень людям старше 75 років перенесли на осінь цього року.

 

Тим часом у Пенсійному фонді радять українцям, які збираються виходити на пенсію, оцифрувати свої трудові книжки — не всі вони переведені у електронний формат, що дозволяє призначати пенсійні виплати автоматично. Якщо людина після досягнення пенсійного віку (без «цифрової» трудової) не подасть заяву особисто, то у фонді вважатимуть, що громадянин вирішив ще попрацювати.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ