В Тернополі встановлюють сучасне економне LED-освітлення

Фото з мережі Інтернет

У місті триває другий етап проєкту “Світло без ртуті”.

Головне. У Тернополі активно впроваджується другий етап спільного проєкту Тернопільської міської ради та Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) “Реконструкція системи зовнішнього освітлення м. Тернопіль “Світло без ртуті”, що зробить наше місто енергоощаднішим та екологічнішим.

У рамках проєкту вже проведено заміну майже 1800 ртуних ламп на сучасні та екологічно-безпечні світодіодні світильники, модернізовано освітлення більш ніж на півсотні вулиць. В рамках другого етапу працівники комунальних підприємств замінять кабеля і освітлення ще на 24 вулицях.

Дослівно. “Цей проєкт про енергоощадність та екологію”, - розповів міський голова Сергій Надал.

“Впроваджені заходи дозволять знизити витрати на освітлення міста, що зараз важливо зважаючи на регулярне підвищення тарифів на електроенергію. Крім того, нові світодіодні світильники є набагато безпечнішою альтернативою старим ртутним. Переконаний, наше місто стане ще більш затишним”, - зауважив міський голова Тернополя.

Деталі

  • Проєкт реалізовується спільно з  NEFCO, організацією відомою своїми жорсткими екологічними стандартами.
  • В ході реалізації проєкту додатково було встановлено 51 нову опору освітлення, замінено 49,5 км самоутримуючих проводів та встановлено три шафи управління.
  • Світодіодний світильник дозволяє економити щонайменше на третину більше електроенергії порівняно з традиційними ртутними лампами і є безпечнішими для довкілля.
  • Сучасні лампи мають набагато краще розсіювання світла, ресурс від 50 000 годин роботи. В рік LED-світильник в середньому світить 3500 годин, а це мінімум 14 років роботи. Щороку економія спожитої електроенергії складатиме більше, ніж 500 тисяч кВт електроенергії, або більше 2 млн грн.

Нагадаємо. Тернопіль належить до лідерів енергоефективних міст і в минулому році здобув перемогу номінації “Найкраще енергоефективне місто” під час Міжнародного форумуKyiv Smart City Forum 2020.Завдяки модернізації житлово-комунального господарства міста, на сьогодні комунальні підприємства споживають на 40 % менше електроенергії, ніж це було ще кілька років тому.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ