Стало відомо, скільки Україна зможе обійтися без траншу МВФ: названо терміни

Фото з мережі Інтернет

Вже до кінця літа МВФ (Міжнародний валютний фонд) може виділити Україні $2,7 млрд в рамках загального розподілу SDR в розмірі $650 млрд. Після цього питання про отримання наступного траншу стане актуальним лише до весни наступного року.

Про це розповів керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин, пише "Сегодня". "Метою загального розподілу є "задоволення довгострокових глобальних потреб в резервах в ході глибокої кризи з часів Великої депресії". Таким чином, для України та інших країн ці кошти не будуть кредитом. Засоби підтримають валютні резерви країни. В результаті Україна зможе з легкістю пройти пікові виплати за зовнішніми зобов'язаннями", – сказав фахівець.

Також він нагадав, що Україна і МВФ погодили позиції по низці питань, необхідних для кредитування в рамках діючої програми. Так, мова йде в тому числі про антикорупційну реформу і реформу корпоративного управління.

Раніше заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован заявив, що країна може отримати $2,7 млрд від фонду. Зокрема, Рада виконавчих директорів МВФ схвалила пропозицію розподілити $650 млрд між країнами-членами. Частина цих грошей і повинна отримати Україна.

"В цілому це дуже позитивний крок з боку МВФ, в тому числі і для України, оскільки допоможе уряду спокійно керувати публічними фінансами", – повідомив Рашкован.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ