Людмила Марченко: «Я хочу звернути увагу усіх Вас на проект закону №4626 про військове капеланство»

Фото з мережі Інтернет

«Я хочу звернути увагу усіх Вас на проект закону #4626 про військове капеланство, який 21 травня парламент нарешті ухвалив у першому читанні.
 
Починаючи із 2013 року українські капелани молитвою і словом підтримували активних громадян на Майдані Незалежності. Серед капеланів є й такі, хто пережив полон і тортури в підвалах окупованого Донбасу.
 
Перший офіційний документ на рівні держави щодо служіння військового духовенства в Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі України датовано 2 липня 2014 року. Це було розпорядження Кабінету міністрів за підписом тодішнього прем’єра Арсенія Яценюка. На ділі штатні посади військових священників (капеланів) з’явилися лише в 2016-му – спочатку в Національній гвардії, потім у Збройних силах України.
 
Після ухвалення закону #капелани набудуть певного статусу в армії, він вирішує значну частину проблем, які існують у цій сфері, зокрема щодо статусу і соціального захисту капеланів.
 
Вважаю важливим на законодавчому рівні закріпити в Україні інститут військового капеланства.
 
Також сьогодні о 15:00 ініціювала брифінг в Верховна Рада України з цього питання», - пише Людмила Марченко у мережі Фейсбук.
 
 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ